Orez cu muguri de bambus

de Bucataria_lui_Tavi in Aperitive / Garnituri, 5 Iun 2010 | 17007 vizualizari

 

Unul din cele mai vechi si apreciate alimente, principala resursa pentru mai mult de jumatate din populatia Globului, orezul si-a facut loc in bucatariile din intreaga lume datorita gustului placut, prepararii usoare, calitatilor nutritive si, mai ales, pentru ca poate fi folosit ca garnitura, ca fel distinct de mancare, ca adaos la supe si ciorbe si chiar ca desert. Aceasta reteta am postat-o special pentru rata cu sos dulce-acrisor.

 

INGREDIENTE

Pentru a prepara orez cu muguri de bambus aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:

  • 200 g orez;
  • 1 lingurita de sare;
  • 1/4 de ardei gras rosu;
  • 1 ceapa mica;
  • 2 linguri de muguri de bambus, taiati fidelute;
  • 1 ceapa verde;
  • 1 morcov mic;
  • 1 lingura ulei de arahide;
  • 1 lingura de sos de soia.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu muguri de bambus:

Pregatire orez cu muguri de bambus, pentru doua portii: Se pune la fiert orezul intr-o oala cu apa, in care adaugati o lingurita de sare. Se lasa la fiert 20 de minute.
Cat fierbe orezul, tocati morcovul si puneti-l in wok. Tocati ardeiul gras si puneti-l in wok. Tocati ceapa verde si adaugati-o peste legumele aflate deja in wok. Tocati si ceapa uscata, pe care o adaugati tot in wok.
Scoateti doua linguri de muguri de bambus din borcan si taiati-i fidelute. Adaugati muguri de bambus peste legumele din wok. Adaugati o lingura de ulei de arahide si o lingura de sos de soia. Cu un minut inainte de a stinge orezul, aprindeti focul la wok si lasati sa se rumeneasca legumele, 1-2 minute, la foc mediu, amestecand tot timpul pentru a se praji uniform. Dupa ce a fiert orezul, strecurati-l de apa si turnati-l in tigaie peste legume. Amestecati orezul cu legumele, dupa care turnati totul intr-un bol.

Se presara deasupra ceapa verde tocata si se poate servi ca fel distinct de mancare sau ca garnitura.

PREPARARE IN IMAGINI

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu muguri de bambus" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

ieri la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

ieri la 11:25

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pilaf cu ciuperci la cuptor